print Skriv ut sida
PRODUKTER
Elga Optimator® - En möjlighet att sänka svetskostnaden!

De flesta som jobbar med MIG/MAG och TIG-svetsning vet ganska väl vad svetstråden kostar per kilo. Men ganska få känner till att skyddsgasen kostar minst lika mycket, räknat per löpmeter svets. Elga Optimator® är konstruerad för en enda uppgift: att minska din skyddsgasförbrukning med cirka 30%. På bara några få månader tjänar du tillbaka de pengar du investerar i en Elga Optimator® - resten är ren vinst!.

Vanliga regulatorer är för långsamma!

Elga Optimator® ger ett optimalt skyddsgasflöde från första sekunden. Med en traditionell regulator är däremot startflödet onödigt högt och därmed onödigt slösaktigt. I värsta fall kan det faktiskt svara för upp till 50% av den totala gasförbrukningen. Ju fler korta näst, desto mer gas slösas bort och desto mer pengar kan du tjäna om du byter till Elga Optimator®.

Kvalitet utan kostnad

Elga Optimator® ger ett optimalt startflöde som är cirka 1/4 av startflödet hos en traditionell regulator. Detta sparar stora mängder skyddsgas. Det jämna startflödet ger dessutom högre kvalitet på svetsfogen, eftersom du slipper turbulens som kan förstöra svetsprocessen.

Elga Optimator® finns i flera utföranden

Elga Optimator® kan även utrustas med låsbart gasflöde. En fördel om du vill säkerställa högsta och jämnaste svetskvalitet. Elga Optimato®r finns i två olika grundutföranden. Dels för anslutning på gasflaska och dels i system för Elga uttagsposter.

Bättre avkastning får du leta efter!

Då vi har sålt tidigare generationer av Elga Optimator® sedan början av 1980-talet i 10 000-tals exemplar över hela världen, vet vi att den håller vad vi lovar. Vi föreslår att du tar fram dina kostnader för skyddsgas och svetstråd och kontaktar din närmaste aktoriserade återförsäljare av GasIQ gasutrustning så kan de hjälpa dig till bättre svetsekonomi.

Du kommer att bli förvånad hur snabbt en investering i Elgas Optimator® betalar sig

Testa dig själv! Klicka på bilden med gasflaskorna och gör en kalkyl på dina gaskostnader.

 

   

Klicka på bilden för att se hur mycket ni kan spara!